Träna med Stockholm RG

Är du eller ditt barn intresserad av rytmisk gymnastik i Stockholm RG, anmäl er genom att göra en medlemsansökan på gymnasten. Vi har grupper där ingen förkunskap behövs i olika åldrar.

Vi har även grupper för tävlande gymnaster. För plats i dessa krävs tidigare erfarenhet av rytmisk gymnastik. I detta fall kontakta oss via e-post på This is a mailto link.

Vad är rytmisk gymnastik?
Rytmisk Gymnastik utsågs till världens vackraste idrott av den församlade sportpressen vid OS i Los Angeles 1984. Rytmisk Gymnastik är en sportgren, där gymnasten utför sina övningar med handredskap till musik. Varje rörelse ska motsvara musikens karaktär och följa dess rytm. De estetiska rörelserna, inlevelsen i musiken och sättet att presentera kombinationen gör Rytmisk Gymnastik till en gren som genom sina oändliga variationsmöjligheter fascinerar såväl utövare som publik.

Det finns fem olika handredskap med egna tekniska bestämmelser: rep, tunnband, boll, käglor och band. Vartannat år faller ett handredskap bort och man tävlar på fyra = mångkamp. Under alla program ska handredskapet vara i kontinuerlig rörelse samt i harmoni med det gymnastiska och musikaliska utförandet. Handredskapet ska hanteras så att det befinner sig i gymnastens händer, på hens kropp, på golvet eller i luften.

I Rytmisk Gymnastik tävlar man både individuellt i fyra program och i trupp i två program med fem gymnaster i varje.

Källa: Svenska Gymnastikförbundet

Uppdaterad: 29 AUG 2020 11:10 Skribent: Stockholm RG

Träna hos oss?

Är du eller ditt barn intresserad av att gå med i vår förening kan ni göra en ansökan under medlemsansökan eller om du har frågor kan du kontakta oss på This is a mailto link.

Postadress:
Stockholm RG - Gymnastik