Våra grupper

Basic Mini är vår yngsta grupp. Här tränar barn i åldern 7*–9 år tillsammans 1,5 timmar/vecka. Målet med träningen är att på ett lekfullt sätt väcka intresse för och införa en vana med rörelse, dans och rytmisk gymnastik samt att träna gymnasternas styrka, flexibilitet, koordination, enkla akrobatiska övningar och att lära känna rytmisk gymnastiks redskap. Basic är en tävlingsförberedande grupp och deltar i uppvisningar.

Basic Äldre är en grupp för barn i åldern 10–14 år. Gymnasterna tränar tillsammans 1,5 timmar/vecka. Målet med träningen är att på ett lekfullt sätt väcka intresse för och införa en vana med rörelse, dans och rytmisk gymnastik samt att träna gymnasternas styrka, flexibilitet, koordination, enkla akrobatiska övningar och att lära känna rytmisk gymnastiks redskap. Basic är en tävlingsförberedande grupp och deltar i uppvisningar.

PVU Mini är en grupp för barn i åldern 7*–9 år som tränar tillsammans 2 gånger/vecka. Målet med träningen är att väcka intresse för och införa en vana med rörelse, dans och rytmisk gymnastik samt att träna gymnasternas styrka, flexibilitet, koordination, enkla akrobatiska övningar och att lära känna rytmisk gymnastiks redskap. PVU är en tävlingsförberedande grupp och deltar i uppvisningar.

Yngre trupp är en tävlingstrupp för barn i åldern 9–12 år som tränar tillsammans ca 5 timmar/vecka. Målet med träningen är att fördjupa intresset för RG, att träna styrka flexibilitet, koordination, balett, enkla svårigheter och lite svårare akrobatiska övningar samt att utveckla hantering av redskapen, att lära enkla trupprogram med motsvarande svårigheter. Truppen deltar i Regions- och föreningstävlingar.

Tävlingsgrupp Yngre är individuella tävlande gymnaster i åldern 9–11 år som tränar ca 9–12 timmar/vecka. Målet med träningen är att fördjupa intresset för RG, att träna styrka flexibilitet, koordination, balett, enkla svårigheter och lite svårare akrobatiska övningar samt att utveckla hantering av redskapen, att lära enkla program med motsvarande svårigheter. Gymnasterna deltar i Regions- och föreningstävlingar.

Tävlingsgrupp Äldre är individuella tävlande gymnaster i åldern 11–14 år som tränar 7,5–20 timmar/vecka:  Målet med träningen är att införa en vana och glädje med fysiska rörelser och gymnastik: att träna styrka, flexibilitet, koordination, dans, balett, utvecklade svårigheter, och avancerade akrobatiska övningar; att utveckla hantering av gymnastikens redskap, att lära ut och träna in tävlingsprogram med motsvarande svårigheter att kunna sätta ett mål och sträva efter det. Gymnasten deltar i uppvisningsdans, deltagande i Regions- och Rikstävlingar (Bas eller FIG klass), samt Svenska Masterskap, Svenska Cupen och övriga nationella samt internationella tävlingar.

*Vi tar emot en anmälan för barn som kommer fylla 7 år under ett kalenderår, dvs. om barnet är 6 år kan barnet vara med i en Basic grupp om barnet ska fylla 7 år under samma kalenderår.

Uppdaterad: 29 AUG 2020 11:07 Skribent: Stockholm RG

Träna hos oss?

Är du eller ditt barn intresserad av att gå med i vår förening kan ni göra en ansökan under medlemsansökan eller om du har frågor kan du kontakta oss på This is a mailto link.

Postadress:
Stockholm RG - Gymnastik